A projekt során megvalósuló fejlesztésekről

A gádorosi bentlakásos intézmény teljes körű ápolást, gondozást nyújtó szociális otthon. Célja a bentlakók ápolásán, gondozásán, egészségügyi ellátásán, elhelyezésén keresztül megvalósuló szociális tevékenység.

Az otthon alapterülete 152,39 m², valamint 32 darab férőhellyel rendelkezik.

A szociális otthon teljes körű ápolást, gondozást nyújt. Célja az időskorúak életkörülményeinek javítása, életminőségük növelése. Ebből a célból kiindulva a projekt keretében, a meglevő idősek otthonának bővítése, átalakítása, valamint akadálymentesítése fog bekövetkezni.

Az átalakítás révén sor kerül a társalgó bővítésére a jelenleg kihasználatlan átriumos udvar beépítéséve, amely a külső dohányzó helyre is megoldást kínál. A mosókonyha más célt fog szolgálni, ezúton teakonyhává alakul át.

A régi épületszárnyban a külső nyílászárók szorulnak cserére, valamint az utólagos hőszigetelést is el kell végezni. A bővítési, tetőszerkezet építési munkálatokat a tartószerkezeti kiviteli terv szerint kell elkészíteni. A tűzvédelmi tervfejezet szerint be kell építeni a szükséges füstgátló és tűzgátló ajtókat, illetve ki kell építeni a külső tűzcsapokat.

A meglévő és bővített rész akadálymentesítése is fontos feladatot szolgál, amely keretében kialakításra kerül egy akadálymentes wc-tusoló, valamint a szobaajtók nagyobbra cserélésével két akadálymentes szoba és akadálymentes lakosztály. Továbbá az orvosi, nővér szobákba a kerekesszékekkel való bejutást is biztosítani kell. Az udvaron kialakításra kerül egy akadálymentes parkoló is.

,